Waste isn't waste until we waste it

Onze missie is om bioafval te verminderen door het een nieuw leven te geven. We gebruiken een combinatie van wetenschappelijke kennis en traditionele kennis om de verborgen waarde van eierschaal en eierschaalmembranen te leveren. Alleen al in Nederland, worden er 30 miljoen eieren verwerkt en 181 ton eierschalen belanden uiteindelijk in stortplaatsen. De eierschalen zijn echter een waardevolle bron wanneer de minerale schaal en het binnenmembraan van elkaar worden gescheiden.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van eierschaalmembranen. Het heeft wondgenezing en ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien vermindert het ook huidveroudering door UV-schade, verhoogt het de collageenproductie en cellulaire activiteit.

 

Wie zijn wij?

EGGXPERT is een innovatief startup-bedrijf opgericht in Maastricht, Nederland in 2017. We zijn aangesloten bij Brightlands Ecosystem, gevestigd op Brightlands Chemelot Campus. Het bedrijf begon met twee pioniersoprichters, Dr. Rong Wang en Ir. MSc. Chang Liu, beide hebben een achtergrond heeft in regeneratieve geneeskunde, biomaterialen, en materiaalverwerking.

Wat doen wij?

wij bij EGGXPERT bieden duurzame oplossingen voor industrieel eierschaalafval door het een nieuw leven te geven. Dit doen we door het eierschaalmembraan van de eierschaal te scheiden en het eierschaalmembraan om te zetten in een in water oplosbaar poeder. Dit poeder (ESM) kan worden gebruikt voor huidverzorgings- en gezondheidstoepassingen.

Onze producten zijn:

Biologisch

Onze producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar

Dierproef vrij

Wij testen onze producten niet op dieren!

Huidvriendelijk

Onze producten bevatten geen siliconen, sulfaten en parabenen

Onze team

Onze kleine team werkt zich naar een duurzame toekomst voor ons allemaal en de generaties die komen.
CEO of EGGXPERT
Founder

“Toegewijd aan duurzame en milieugerelateerde bedrijfsontwikkeling. Een innovator met sterke gedrevenheid in het vertalen van bio-organische materialen/innovaties naar de markt. Ervaring in chemie, biomaterialen, smart materialen, additive manufacturing, weefselregeneratie en biomedisch onderzoek.”

COO of EGGXPERT
Oprichter & Operationeel Manager

"gespecialiseerd in bio-based materialen onderzoek en toepassingen. Een interdisciplinaire productontwerper die een carrièrepad in duurzaamheid voortzet. gefascineerd door moderne duurzame product ontwikkeling"

Bedrijfsadviseur

“Ervaren bedrijfsontwikkeling manager met een bewezen track record in internationale samenwerkingsprojecten. Ervaring in verschillende hightech startups op het gebied van smart materialen & duurzame productie en life science. Eerdere ervaring bij Brightlands Innovation Factory en Startup Bootcamp Smart Materials.”

Marketing/Design Stagair

“Gepassioneerd in grafisch ontwerp en interesse in marketing en duurzaamheid. Hoopt een impact te hebben op de manier waarop we consumeren, door bij te dragen aan een duurzamere markt.”

enzo raguin
R&D engineer intern

Enzo Raguin

“At EGGXPERT, I’m working on a subject that’s really important for me, biotechnology and valorisation of by-product. I’m really proud to be part of this project and make my contribution to answer at one of the new problematics our society is facing.”